2015. február 22. 12:11 - csaladi

A csepeli óvodák tervezett egyesítéséről

Önkormányzatnak megküldött visszajelzésünk

137f947e07c88b025ee9cfaab45e7390.jpg

A 2015. február 11. napján tartott a Csepeli Polgármesteri Hivatal által meghirdetett tájékoztató helyett egy fórumon találtuk magunkat, ahol olyan kérdéseket tehettünk fel, amelyekre nem tudtak egyértelmű válaszokat adni, így nagyon egyeztetni sem volt mit.

A vezetőket érintő változásokkal kapcsolatban csak azt a tájékoztatást tudták adni, hogy a leírtaknak megfelelően fog történni minden, illetve a tagóvoda vezetők pozíciójában mindaddig megmaradnak a pedagógusok és a dolgozói személyzet, amíg a szerződésük le nem jár. Pontosabban, csak azon pozíciókra írnak ki pályázatot, amelyeket jelenleg nem töltenek be, illetve amelyeket nem kötnek szerződések.

A régi, jelenleg is működő rendszer hiányosságaival kapcsolatban csak azt tudták felhozni, hogy a nevelők nem tudnak elég időt tölteni a gyerekekkel. Nyomós érvet továbbra sem tudtak adni arra vonatkozóan, hogy miért van szükség a gyökeres változtatásokra. Bár, úgy nehéz valamiről beszélni, aminek a működését/felépítését valójában nem is ismerik.

Az általuk hivatkozott budafoki-szegedi rendszerrel kapcsolatban sem tudtak semmilyen biztató információt adni. A jól működő rendszerükről szintén nem tudtunk meg semmit.

A pályázati lehetőségekkel kapcsolatban megtudtuk azonban, hogy azok kidolgozásához létrehoztak egy kft-t, viszont azt nem fejtették ki, hogy az új rendszer szerint csak egy óvoda indulhat majd egy pályázaton a jelenlegi 11 óvoda helyett.

Az óvodai alapítványokkal kapcsolatban is csak egyeztetéseket ígértek.

Furák János úr tájékoztatása szerint 12 millió forint költségmegtakarítás várható gazdasági szempontból, azonban az Alpolgármester Úr szerint a rendszer olcsóbb nem lesz. Felmerül a kérdés, hogy ha nem a gyerekekre akarják visszaforgatni a pénzt, akkor mire fogják költeni?

A válaszaikat illetően komoly kétségeket ébresztettek a szülőkben, hogy gyermekeik valóban érintetlenek maradnának-e a változásokat illetően.

Összegzésként csak annyit fűznénk még hozzá, hogy ha ilyen könnyen feladunk egy működőképes rendszert, akkor mi a garancia arra, hogy amennyiben az új sem fog megfelelően működni, akkor nem fognak majd ismét hátat fordítani, illetve felelősöket keresni.....

Budapest, 2015. február 17.

Szülői képviselői

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelianya.blog.hu/api/trackback/id/tr477196791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása