2015. február 28. 00:51 - csaladi

Bábunak néznek minket a csepeli városvezetők

stop_hand.jpg

- Elmentünk, felszólaltunk, mégis győzött az elnyomás, a belátás helyett....... Bábunak néznek minket!

Életem első testületi ülésén vettem részt, és az első napirendi pont előtt már a dedóban éreztem magam...erőfitogtatás,  vagdalkozás, ki tud a másikba jobban belerúgni.

Mi, mint 'nézők', akiknek még a kihangosítás sem volt biztosítva, pedig az előtérben is voltunk, nem értettük, hogy amíg életekről beszélünk, gyerekekért aggódunk, hogy lehet fontos az, ki, hogyan, mit csinált, vagy csinálhatott volna másként ezelőtt.

A kérdéses napirendi pont megkezdése után több képviselő személyeskedéseiket félretéve, ész érvekkel próbálta meggyőzni az erősebb többséget, hogy ne hozzanak döntést véleményezés és egyeztetések figyelembe vétele nélkül. Sajnos hiába valók voltak a próbálkozásaik, sokszor még válaszra sem méltatták őket. Ha én anno a munkahelyemen így viselkedtem volna, az biztos, hogy másnap már az utódomnak mutatkozhatok be. De ha még ez túlzás is, a tiszteletet mindenkinek meg kell adni.

Sokan osztották meg közülünk a véleményüket. Felszólalt egy apuka, aki  több fontos témát érintve kiemelte, hogy 2 nap alatt 250 szülővel íratta alá az átszervezést ellenző kérdőívet. Egy anyuka elmondta azt is, ha létrehozzák ebben a formában az átszervezést, legközelebb nem fog a jelenlegi vezetésre szavazni. Megosztottam a véleményemet én is, hogy megpróbáljak a lelkükre beszélni. Eközben szándékosan néztem azon képviselők szemébe, akik - a Polgármester Úr szavazás előtti "nem támogatom" bemondásával  - megtagadták az óvodák átszervezésével kapcsolatos napirendi pont törlését. Beszédem közben érdekes módon bólogattak, egyetértettek azzal, amit mondtam, hogy

  • nincs szükségünk gyökeres változtatásokra
  • vonják vissza az egyesítést.
  • egy megalapozottabb átszervezés szükséges, amit nem Intézmények összevonásával oldanak meg, hogy ne essen el 10 óvoda a pályázati lehetőségektől (Jelenleg 24 óvodából 11 óvoda indulhat 1 pályázaton, ha összevonják az óvodáinkat, akkor 24 óvodából 1 pályázatra csak 1 óvoda indulhat majd )
  • Beszéltem arról is, hogy az Alpolgármester Úr által említett szülői összejövetelen, velünk nem egyeztettek semmit. (Csak mellékesen itt jegyezném meg, a fórumon minden második szülő kapott egy - az óvodára is kihelyezett - tájékoztatót. És amíg a hangfelvételeket nem hozzák nyilvánosságra -ha kérhetek ilyet-, nem vonom vissza azt, amit az előzőekben írtam -csak kiegészítem-, hogy az első kérdések után "Mindenki olvasta-e a tájékoztatót?" -nem foglalkozva azzal, hogy volt, aki nem- kijelentette, hogy "Akkor jöhetnek a kérdések!")
  • Elmondtam, hogy a gyerekek, ha nem is közvetlenül, közvetve veszélyeztetve vannak, ugyanis rajtam is érzik a gyermekeim, hogy feszült vagyok a bizonytalanság miatt.

Arról is tájékoztattam őket, hogy a Morovik Attila Úr által - a képviselői felszólalások közben- felolvasott szülői véleményezések töredéke azoknak, amik valójában be lett küldve részükre. A Játéksziget  (Zsongás-Jupiter-Szúnyog) Óvoda véleményezését, akit érdekel, itt olvashatja el:

http://csepelianya.blog.hu/2015/02/22/onkormanyzatnak_megkuldott_visszajelzesunk

Ezelőtt is tisztában voltam azzal, hogy elnyomásban élünk, de most, a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg... Semmibe vették a szülők, és az ülésen felszólaló pedagógus -intézményvezető- véleményét is, és HATÁROZTAK!

  • Megszüntetik pozíciójukat a munkáját kifogástalanul ellátó intézményvezetőknek, az intézményvezető helyetteseknek, és elküldenek annyi titkárt, amennyit csak a jogszabályi előírások megengednek. Elveszik a vezetők tagóvodáit, hogy a lehető legkevesebbet tudják majd tenni a meglévőkért.
  • Az óvodák függetlenségét -elméletileg csak- részben szintén elveszik, illetve a jó ég tudja, milyen feltételekhez fogják majd kötni.
  • Az alapítványokkal ugyan még csak egyeztetni akarnak, de ha ott is ilyenek a kilátások, akkor még azt is el tudom képzelni, hogy a felügyeletük alá akarják majd vonni.

Az óvodák egyesítése ellen szavazott képviselők, politikusok:

Pákozdi József, Borka-Szász Tamás, Dobák István, Horváth Gyula, Hudák János, Szenteczky János, Takács Krisztián, Takács Mónika.

Tartózkodótt a szavazástól: Tenk András képviselő

Az óvodák egyesítését megszavazó képviselők:

Ábel Attila, Balogh Ernő, Bercsik Károly, Borbély Lénárd, Czibulyáné Szonday Szilvia, Kováts Dániel, Makray Barbara, Morovik Attila, Noé László, Pintér József Gáborné, Szuhai Erika, Zupkó János

Jól jegyezzétek meg őket, mert ők voltak azok, akik nem vették figyelembe azt, hogy mi, illetve a szakértő pedagógusok mit tartanánk megvalósíthatónak! Nem képviselték az érdekeinket! Lelkesen bólogattak, de amikor szavazni kellett, azokat képviselték, akik rájuk erőltették akaratukat.Visszatértünk abba a civilizációba, ahol nem számít, ki, mit mond, csak az, ki az erősebb.

Úgy gondolom viszont, változtathatunk dolgokon, változtathatunk azon, hogy az emberek ne féljenek a véleményeiket vállalni. Kiállhatnánk egymásért, megvédhetnénk egymást, és azokat, akiket a véleményük vállalásáért meg akarnak 'büntetni'.

Csak azt tudom üzenni az országunkban megválasztott képviselőknek, ha nem a mi érdekeinket követve hozzák meg a döntéseiket... Egyszer minden pohár betelik!

Várjuk csatlakozásotokat a "Csepeli óvodaegyesítés ellen" csoporthoz, hogy megmutassuk, nem engedünk az elnyomásnak:

https://www.facebook.com/groups/734891379942238/

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelianya.blog.hu/api/trackback/id/tr607225379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BorkaSzász 2015.02.28. 10:39:09

Tisztelt blogiro!
On felsorolta nev szerint a szavazo kepviseloket, de azt mar nem irta oda, HOGYAN szavaztak. Az ovodak egybeolvasztasat kizarolag a polgarmester es a fideszes kepviselok szavaztak meg. Az osszes ellenzeki kepviselo - beleertve engem is - NEM tamogatta Borbely ur eloterjeszteset.
A tajekoztatas igy korrekt! :)
Borka-Szasz Tamas kepviselo

csaladi 2015.02.28. 16:08:15

Tisztelt Borka-Szász Tamás!

Köszönöm észrevételét, átírtam bejegyzésemet.

Üdvözlettel

♔bаtyu♔ 2015.02.28. 17:06:22

Én előtte az ovikban tartottam volna egy közvéleménykutatást:

Az összevonássak x Ft-ot takarítunk meg. Ezt szeretné, vagy inkább emeljük a díjakat?

Ez így korrekt, amúgy valószínűleg az összevonás győzőtt volna, viszont mindenki elégedett.

zskoncz 2015.03.01. 21:57:00

van még értelme az aláirás gyűjtésnek?

csaladi 2015.03.01. 23:14:07

@zskoncz: Nagyon is van értelme! Jelenleg is folyamatban vannak a gyűjtések. Már máskor is előfordult, hogy visszavontak határozatokat. Bízom abban, hogy jobb belátásra bírjuk őket. Ha jól belegondolunk, gyermekeink a fél gyerekkorukat a pedagógusokkal töltik. Az új rendszerben dolgozóktól, és szülőktől is egyre több rossz véleményt kapok..... Ígérhetem, hogy mindent el fogunk követni, hogy igenis vegyék figyelembe gyermekeink érdekeit is, ne csak a sajátjaikat.

zskoncz 2015.03.01. 23:16:22

nyomtatok aláíró iveket és viszek be az ovinkba!

BusyWoman 2015.03.01. 23:36:13

Szeretnék találkozni az aláírásgyűjtés szervezőjével és szeretnék kapni ívet is. A mi ovinkban sem aratott sikert ez az összevonás.

csaladi 2015.03.02. 00:47:22

@BusyWoman: @zskoncz: Sziasztok, köszönöm, hogy írtatok! Létrehoztam egy emailcímet a mai napon: csepelianya@gmail.com, valamint egy csoportot is a facebook-on ( www.facebook.com/groups/734891379942238/?ref=bookmarks ) , amihez várni fogom azok jelentkezését, akik az összevonás ellen vannak. Kérlek, valamelyik elérhetőségre írjatok nekem, és átküldeném az Apuka elérhetőségét, akitől az ívet be lehet majd szerezni.
Ha mégis a blogomhoz csatolt aláíró ívet szeretnék használni, akkor csak a nevet, csoportot, illetve aláírás részét töltsék ki. Egyébként holnap fog beszélni az illetékes hatósággal, hogy az eddig gyűjtött 250 aláírás mellett az újakba se tudjanak belekötni

csaladi 2015.03.25. 11:42:04

Holnap 16:30-tól gyülekezünk a csepeli Önkormányzat előtt, aki eljönne támogatni minket! www.facebook.com/events/1379066945750924/
süti beállítások módosítása