2015. február 25. 19:05 - csaladi

Az utolsó lehetőség óvodáinkért

Kedves Olvasóim!

Remélem, holnap 17:00- kor minél többen el tudtok jönni a Polgármesteri Hivatalba, ahol is az utolsó lehetőségünk lesz arra, hogy befolyásoljuk a gyermekeinket érintő, csepeli óvodákkal kapcsolatos döntéseket.

A további aláírás gyűjtésekhez mellékelem a formanyomtatványt is.

peticio.JPG

Fontos, hogy minél több információ legyen a birtokunkban, ezért előterjesztéssel kapcsolatban a következő kérdésekre várunk választ:

" Napirend-tervezet 1. pontja: ( 54. sz. előterjesztés )
Javaslat az óvodák szervezeti összevonására és a vezetői pályázat kiírására
Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A január 29-i ülésen ég csak arról született döntés, hogy május 31-ig meg kell tenni az előkészületeket az összevonásra, s a testület akkor dönt az összevonásról. Miért kell akkor most dönteni a vezetői pályázat kiírásáról, ha még csak akkor fog eldőlni az esetleges összevonás?

2) Az érintettek ismerik-e a 2. sz mellékletet, dr. Szántó Tamás elemzését, volt-e lehetőségük véleményezni az abban foglaltakat?

3) Nem ismerteti a javaslat az eddigi egyeztetések tapasztalatait, az érintett intézmények vezetőinek, dolgozóinak, a szakszervezeteknek, a szülői munkaközösségeknek a véleményét. Miért nem?

4) Morovik Attila alpolgármester úr a január 29-i ülésen azt ígérte, hogy a következő alkalommal mellékeli a budafoki összevonás tapasztalatait. Nem teljesítette ígéretét. Miért nem?

5) Az előző testületi ülésen a polgármester úr bejelentette, hogy nem lesz létszámcsökkentés. A tanulmány nem éppen ezt támasztja alá, azzal, amikor bemutatja, hogy kevesebb dolgozói létszámra kap csak majd csökkenő állami támogatást az önkormányzat, ami arra fogja ösztönözni az intézményvezetőt, hogy csökkentse a létszámot, továbbá, hogy kevesebb óvodatitkárra lesz szükség, illetve csökken az óvodavezető-helyettesek létszáma is. Ezek komoly változások, elbocsátásokkal járhatnak, amelyekről nyíltan kellene beszélni. Esett erről szó az eddigi tájékoztatásokon? "

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelianya.blog.hu/api/trackback/id/tr227219895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Váradi Gáborné 2015.02.25. 21:00:43

Sajnos nem tudok részt venni.de az előzetes egyeztetésekkel,maximálisan egyetértek!MARADJON MINDEN A RÉGIBEN"

zskoncz 2015.03.01. 21:50:13

sajnos én sem tudtam elmenni a közgyűlésre!
aláirásgyűjtés nem késő még?

hétfőn viszem az ovinkba.
nem szeretnénk hogy ilyen változás legyen. eddig nincs tul jó tapasztalatom az ilyen összevonásokról.

csaladi 2015.03.01. 22:46:09

Kedves Zskoncz!

Köszönöm, hogy írt.
Létrehoztam egy emailcímet a mai napon: csepelianya@gmail.com, valamint egy csoportot is a facebook-on ( www.facebook.com/groups/734891379942238/?ref=bookmarks ) , amihez várni fogom azok jelentkezését, akik az összevonás ellen vannak. Kérem, valamelyik elérhetőségre írjon nekem, és átküldeném az Apuka elérhetőségét, akinél majd a kérdőívet alá lehetne majd írni.
süti beállítások módosítása