2015. március 25. 14:20 - csaladi

MA találkozunk! Gyülekező 16:30-tól ...

Tiltakozunk az óvodák egyesítése ellen

Elérkeztünk egy következő lépcsőfokunkhoz, amikor ismét bebizonyíthatjuk, nem léphetnek át rajtunk, nem léphetnek át a gyermekeinken!!!!

Ahogy máshonnan is hallottuk, több helyen is terveznek hasonló átszervezéseket annak ellenére, hogy bizonyított TÉNY, az óvodai munka színvonala, az összevonásokat követően drasztikusan csökkenni fog.

Hogy miért kell aggódnunk, hogy miért tiltakozunk, miért érinti már most is hátrányosan gyermekeinket az átszervezés? Csak néhányat említenék:

  •  Létszám STOP van az óvodákban (Júliustól a megszüntetett szerződésű Intézményvezetőknek kell a hely), ami annyit jelent, hogy már most nem tud elég pedagógus foglalkozni a gyermekeinkkel.
  • Az egyesítést követően a tagóvoda vezetők hiába lesznek csoportban, a kötelező vezetői munkájukat (házbejárás -tűzvédelmi, biztonságvédelmi egyéb...- , óvodai koordináció,  minősítések -alkalmazotti, gyakornoki- elkészítése, értekezletek, egyéb megbeszélések, adminisztratív feladatok ellátása, óvodai közösségi élet tervezése/szervezése, biztonságos munkavégzés szabályainak és feltételeinek betartatása, kollegáris kapcsolatok építése, óvodai programok megszervezése,levezénylése....stb.) ugyanúgy el kell majd látnia.

Mi szülők, szülőtársként számítunk a pedagógusokra, a gyermekeink életét adjuk a kezükbe (gondoljunk csak bele hány balesetet előztek már meg, és ki tudja még mennyiről nem tudunk az ovikban, a lelki, személyiségi, mozgás egyéb fejlesztésükről nem is beszélve), ezért is fogunk a végsőkig elmenni azért, hogy a munkaidejük teljes időtartamát hagyják meg a gyermekeinknek.

Rengeteg hozzászólást olvastam az óvodák egyesítéséből kifolyólag, és kettőt megosztanék veletek is:

"Gyerekekkel nem lehet kísérletezgetni, próbaüzemet tartani! Hosszú távon nagyon káros következményei lesznek"

"Előfordul, hogy a biztos még "félelmetesebb" mint a bizonytalan. A tehetetlenség pedig egyenesen dühítő (ami igazából félelem). A "mindenki megnyugszik" pedig elfogadása a tehetetlenségünknek. Én nem ilyen példát akarok mutatni a gyerekeimnek."

 Még idéznék egyvalakitől, aki kitalálja ki mondta, azelőtt leemelem a kalapomat! ;) :

"Keményen dolgozunk azért, hogy legyen hely, ami a miénk!"

Én harcolni fogok azért, hogy gyermekeimet biztonságban tudjam akkor is, amikor nem lehetek mellette!!!!!!

Akik szintén így gondolkodnak, azokat várjuk MA (03.26) 16:30-tól a csepeli önkormányzat előtt (gyermekek miatt az út túloldalán lévő parknál).

https://www.facebook.com/events/1379066945750924/

 Facebook csoportunk : https://www.facebook.com/groups/734891379942238/

p1150926jav2.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelianya.blog.hu/api/trackback/id/tr977302660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása